Saka Kuşu: Sert Bir Mizaç ve Hassas Yapı

19-02-2020 18:13
Saka Kuşu: Sert Bir Mizaç ve Hassas Yapı

Saka Kuşu: Sert Bir Mizaç ve Hassas Yapı

Saka kuşu bakımı hakkında bilgi almak isteyen hayvanseverler için hazırladığımız yazıyı hemen okuyabilirsiniz!

Hassas ve aynı zamanda sinirli bir mizaca sahip olan saka kuşunun bakımı biraz titizlik gerektirir. Bununla birlikte bulundukları ortama neşe saçacak kadar güzel bir görünümleri ve ötüşleri vardır. Canlı renkleri ile göz alıcı bir güzelliği olan saka kuşu ile bilgi sahibi olmak bakımı konusunda da size yardımcı olacaktır.

Saka Kuşu Özellikleri Nelerdir?

13 santimetre boyunda olan bu kuşların isminin kökeni oldukça ilginçtir. Küçük dalları kendisine çekerek kıran saka kuşunun bu alışkanlığı kafeslerde beslenirken de devam etmiştir. Su kabını kendisine çekere içmesinden dolayı "Su satıcısı” anlamına gelen "Saka” ismini almıştır.

Ana renkleri arasında gözünün arkasındaki kırmızılık dışında gövdesine doğru uzanan sarı bölge, kahverengi sırtının sonunda, kutuksokumu üzerinde bulunan beyazlık dikkati çeker.

Saka Kuşu Ne Yer?

Tohum, saka kuşlarının birincil besin maddesidir. Ancak gaga yapıları tohum yemek üzere tasarlandığı için farklı çeşitlerde birçok tohum tüketmeleri de mümkündür. Yalnız bu seçimi yaparken saka kuşunuzun yaşı, bulunduğu çevresel koşullar ve hangi mevsim içinde olduğu da önem taşır.

Kenevir tohumu, haşhaş, kuşburnu, beyaz ve siyah marul, kolza tohumu saka kuşu ne yer sorusuna başlıca cevap olabilecek besinlerdir. Bunlar dışında ise incir, erik, portakal, muz, elma, armut ve karpuz gibi meyveleri mevsimine uygun olacak şekilde saka yemi dışında verebilirsiniz.

Saka kuşu besleme konusunda tüy döküm zamanlarında da dikkatli olmak gerekir. Bu dönemlerde mutlaka multivitaminler ile takviyeye ihtiyaç duyacak olan kuşunuzun gereken desteği aldığından emin olmalısınız.

Petmarketburada’yı ziyaret ederek kuşunuz için en ideal olan yemleri ve takviye görevi gören mamaları bulabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.